Vierailijoita

Translate

lauantai 4. tammikuuta 2014

Karjalapiirakat

Riisipiirakoita tehtiin meillä ❤️

20-30kpl
Puuro
6dl vettä
3dl puuroriisiä
1,5l maitoa
1,5rkl voita
2tl suolaa

Kuumenna vesi. Laita riisit siihen ja keitä hiljalleen kunnes vesi imeytyy riiseihin.
Lisää maito ja keitä hiljalleen kunnes maito on imeytynyt riiseihin ja saat löysää puuroa.
Anna puuron jäähtyä.

Taikina
2dl kylmää vettä
1,5tl suolaa
150g vehnäjauhoja
150g ruisjauhoja

Sekoita taikinan aineet keskenään tiiviiksi palloksi.
Pyöritä taikina pötköksi ja jaa se 20-30 osaan.
Pyöritä palat palloiksi ja paina ne "litteiksi" kakkaroiksi.
Laita kakkaroiden väliin hieman ruisjauhoa ja peitä ne kelmulla tai
pakastepussilla jonka päällä on liina.
Näin ne ei kuivu.



Kauli jokainen pikku kakkara ohuen ohueksi piirakkapulikalla.
Pinoa pohjat, ja laita väleihin reilusti ruisjauhoa.
Peitä muovilla.
Muista pitää pohjat peitettynä.















Seuraavaksi
Ota pohja ja laita päälle riisipuuroa, kuten kuvassa.
Käännä sivut piirakan päälle ja aloita rypytys molemmista sivuista,
 keskeltä ylös ja sitten keskeltä alas. 

Valmis piirakka.
Uuniin menossa. 

Paista piirakoita 275°c-300°c 12-15 min. Meillä uunnissa loppuu asteet kiertoilman takia 260°c jolloin uunin lämpötila vastaa siis n. 280°c.



Suoraan uunista.  Nämä käytetään vielä voi-maito seoksessa.
Voi-maito seos:
1 litra maitoa
100g voita

Laita kattilaan miedolle lämmölle.
Voi sulaa maidon lämmetessä.
Katso ettei pala.

Suoraan uunista tullessa käytä jokainen piirakka seoksessa jonka jälkeen laita ne leivinpaperin ja keittiöpyyhkeen sisään.



Dippailun jälkeen :)

! Vinkki !
Ylijäävää maito-voiseosta ei kannata heittää pois.
Itse tein siitä pienen pannarin.
Yhtähyvin se kävisi sämpylätaikinan nesteeksi.

2 kommenttia:

  1. Karjalanpiirakat ovat hyviä ja loppujen lopuksi helppo tehdä. Mieheni edemennyt mummo teki aivan upeita karjalanpiirakoita, aito karjalainen kun olikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin äidille soitin että "Kyllä ne Karjalaiset sukujuuret löyty" :)
      Ja kyllä itsetehdyt on vaan niin hyviä!

      Poista