Vierailijoita

Translate

lauantai 25. tammikuuta 2014

Focaccia - Akt

IHANAN TAIVAALLISEN KUOHKEA JA PEHMEÄ <3

Akt = aurinkokuivattutomaatti

Taikina on tehty kuivahiivala, en oikeastaan ikinä käytä tuorehiivaa, koska ne jotenki katoaa mulla jääkaappiin ja muumiotuu sinne :)

Focaccia oli taivaallisen kuohkea <3
Taikina:
4 dl vettä (42°c)
2 pss, 14g kuivahiivaa (50g tuorehiivaa)
2 tl suolaa
1 tl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä

Liota hiiva veteen, lisää sokeri ja suola, sekoita.
Lisää öljy ja jauhot ja pyöritä koneessa 5 minuuttia.
Taikina jää löysäksi, anna kohota 30-60 min, niin että se ainakin kaksinkertaistuu.


Levitä taikina öljyllä voideltuun vuokaan ja anna kohota uudelleen 30-60 min.

Päälle:
2 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl valkosipuliöljyä
0,5 tl kuivattua timjamia
0,5 tl kuivattua rosmariinia
sormisuolaa
1-2 rkl akt- kuutiota


Kaada öljy-yrtti seos päälle, voit myös lisätä jauhoja lisää,
jolloin taikinasta tulee kiinteämpää jaa voit tökkiä siihen koloja sormilla.
Paista 200°c uunissa n. 30min, tai kunnes on kullanruskea.

HUOM! Käytän kiertoilmauunia jolloin lämpötila on 20°c alhaisempi kuin normaalillauunilla.

Leikkaa leipä paloiksi ja syö selaisenaan tai halkaise ja täytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti