Vierailijoita

Translate

maanantai 3. helmikuuta 2014

Suklaamassa

Tein tänään viikonlopuksi suklaamassaa, katsotaan huomena miltä näyttää.
En ole kauhean luottavainen, mutta ehtiipä hyvin uuden jos meni mettään :)
Laitan kuvia myöhemmin.

*****************************

Suklaamassa on vähän kun sokerimassa tms.
Siitä voi tehdä koristeita ja sillä voi päälystää kakun.

Suklaamassan voi tehdä 
candy meltseistä, valkoisesta, tummasta ja maitosuklaasta, 
jokaiselle löytyy omat ohjeensa.

Suklaamassojen ohjeet on ihanalta 

Tässä ohje suklaamassaan
Tummasuklaa:
400g tummaa suklaata
168g (120ml) glukoosisiirappia.

Valkosuklaa:
400g valkostasuklaata
84g (60ml) glukoosisiirappia

Maitosuklaa:
400g maitosuklaata
126g (90ml) glukoosisiirappia

Candy meltsit:
340g candy meltsiä
112g (80ml) glukoosisiirappia

Sulata suklaa, kaada glukoosisiirappisekaan, 
ja sekoita kunnolla kunnes muodostuu pallo joka irtoaa kulhon seinistä.

Kääri massa kelmuun ja anna vetäytyä huoneenlämmössä yönyli 
jos on kiire nopeammin saat massan "asettumaan"jääkaapissa, anna olla pari tuntia kylmässä.

Tahmeaa massaa kannattaa käsitellä perunajauholla tai maizenalla.
Vaivaa massaa käsissä kunnes se on hyvin kaulittavissa tai muotoiltavissa.
Kylmässä ollut massa kannattaa ottaa huoneenlämpöön vähäksi aikaa ennen muotoilua.

Tässä omat kokemukset tähän mennessä :)
- Massa oli helppo tehdä, teoriassa
- Mutta se ei onnistunut :)
- Ekalla kerralla taikian tuntui murenevan heti alkuunsa,  sekotin puuhaarukalla.
Laitoin kumminkin sen kylmään, ja hetken päästä tajusin laittaneeni glukoosisiirappia 120ml-120g ja eikun laskemaan paljon se 120ml on grammoissa. Lisäsin sen lopun siirapin ja sekoitin.Ja laitoin takas kylmään toivoen parasta.
Silti epäilin onnistumistani ja tein uuden satsin
- Toinen kerta, sekotin siirapin suklaaseen sähkövatkaimella, no se meni hyvin.... kunnes rasvaa alkoi erottua suklaasta ja en saanut sitä enään sekoitettu siihen. No iskin kumminkin muuten hyvältä tuntuvan massan kelmuun,  ja päätin jättää huoneenlämpöön sen yöksi.
Aamulla massa mureni käsissä kun koitin vaivata ja rasvaa yllätys yllätys erottui lisää.
- No ohjeet on toimivat, koska ne muilla toimii :)
Itse en vain vielä ole onnistunut,  mutta koska en ole luovuttaja, kokeilen vielä. Niin monesti kuin tarvii että se onnistuu.

En myöskään pihinä ihmisenä heittänyt pilalle menneitä massoja pois, vaan nyt ne odottaa jääkaapissa jatkojalostusta johonkin muuhun :)


1 kommentti: