Vierailijoita

Translate

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

SLY26 Suklaafondant

Sain Sly:ltäni reseptin suklaafondanttiin, olen muutaman kerran kaun aikaa sitten tehnyt fondantteja ja ne oli taivaallisia ♡♡

Tietenkin myös tätä ohjetta oli pakko kokeilla koska se oli hiema  erilainen kun millä aiemmin olen tehnyt... muistaakseni :)

Oli kyllä mukava päästä taas kokeilemaan joltain muulta saamaansa ohjetta.
Tämä taikina oli paljon löysempi ja todella kuohkea, toisin kuin aiemmin tekemäni. Taikinaan jauhoja tuli siis todella vähän, mikä myös tuntui hankalalta saada sekaisin taikinaan niin pieni määrä, ens kerralla sekoitan pallovispilällä varoen jauhot taikinaan.


Ohjeessa oli että tulee 7 annosta.
Käytin kaupasta saatavia foliovuokia joiden vetoisuus on n. 1,5-2dl, en muistanut mitata ja pakettia ei ollut tallessa enää, niin annoksia tuli 10kpl jolloin vuoat oli aivan täynnä :)
Jätin kaksi vuokaa jääkaappii  ja loput latoin heti pakastimeen.
Aiemmin tekemäni taikina on toiminut loistavasti pakasteesta otettaessa, saa nähdä kuin tän käy.

Tässä ohje siis jota monet Sly:t toivoivat
125g suklataa
125g voita
3/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 keltuaista
3,5rkl vehnäjauhoja

Päälle ja tarjoiluun käytin
4rkl itsetehtyä vadelma-mustikkahilloa
2dl vaniljarahka-kermaseosta


1. Sulata voi ja suklaa ja anna jäähtyä hieman.
2. Vaahdota sokeri, munat ja keltuaset.
3. Sekoita joukkoon varovasti nostellen voi-suklaaseos.
4. Siivilöi joukkoon jauhot ja vaniljasokeri.
Annostele voideltuihin vuokiin ja laita jääkaappiin vähintään 8 tunniksi (omani oli 5-6tuntia ) ja paista sen jälkeen 200°c uunissa 10-12min.
Fondant saa jäädä keskeltä löysäksi.


Näitä paistoin 11 minuuttia ja meni liian kypsäksi.
Maku oli tosi hyvä, rakenteelta muistutti enemmän kohokasta mun mielestä,
koska oli todella kuohkea.
Löysin jopa itse aiemmin käyttämäni ohjeen omista arkistoista ja täytyy muistoja verestää ja tehdä sillä joku päivä, katsoa että muistinko oikein että sillä tulee tanakampi taikina :)
Se oli hyvin samanlainen kuin tämä ohje.

Eri ohjeissa paistolämpötilat vaihtelee
160-200°c.
Kannattaa koittaa mikä on itselle paras.

8 kommenttia:

  1. Tällaista en olekaan koskaan kokeillut itse. Herkulta vaikuttaa.

    VastaaPoista
  2. Nam.. Tuo suklaafondant on ollut kokeiltavien listalla jo pitkään, varmaan aivan mielettömän herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, eikö se ole kovin monimutkianenkaan :)

      Poista
  3. Oijjoi kun on herkun näköistä, kyllä tämän suklaahiiren sydän läpättää! Kokeiluun ->

    VastaaPoista