Vierailijoita

Translate

lauantai 22. helmikuuta 2014

"Oreo-/ Domino-keksit"

Meille ei enää kaupan vastaavia tule, nää oli niin <3<3<3



Amerikkalaiset Oreot ovat tummempia kuin Suomalaiset Dominot.

Vaalempia Dominoja
voit tehdä kaakao-jauho suhteella joka on merkitty lilalla,
tai itse muuttaa sellaiseksi kuin haluat :)
Jauhojen ja kaakaon kokonaismäärä tulee kumminkin olla
6,7dl

Tästä tulee n. 32 kpl keksejä
Tein itse pienemmällä renkaalla ja keksejä tuli hirmusesti.

Taikina:
240g pehmeää voita
4dl sokeria
Vaahdota sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi.

2 kananmunaa (L)
Lisää vaahtoon yksitellen, kunnolla vatkaten.

3,2dl tummaa kaakaojauhetta
(2,5dl, tai osa maitokaakaojauhetta)
1/4 tl suolaa
3,5dl vehnäjauhoja (4,2dl)
1tl vaniljajauhetta
(tai vaniljasokeria, aromia, tahnaa tai uutetta)
Sekoita kuivat aineet kekskenään ja lisää ne taikinaan.
Sekoita kunnolla, mutta älä liikaa, vain niin että taikina on tasaisesti sekaisin.


Jaa taikina kahteen osaan.
Kauli takina kahden hieman vehnäjahotetun leivinpaperin välissä n. 5mm paksuiseksi.
Toista toisen taikinan kohdalla sama.
Nosta levyt esim. uunipellille ja jääkaappiin asettumaan
ainakin 1-2 tuntia, voi olla jopa päivän tai kaksi.


Paina pyöreälä muotilla n. 4-5cm halkasijaltaan olevalla muotilla taikinasta paloja
ja laita ne leivinpaperille, voit laittaa aika tiiviisti, keksi ei leviä.




Kuumenna uuni 165°c ja paista keksejä n.20min,
kunnes alkavat tummua reunoilta.


Nosta keksit jäähtymään.

Täyte:
120g pehmeää voita
60g criscoa, kasvisrasva valmiste
 (vegetable shortening)
7,2dl tomusokeria
1tl vaniljajauhetta
(tai vaniljasokeria, aromia, tahnaa tai uutetta)
TAI
1tl haluamaasi makua esim. minttu, suklaa, mansikka
(voit myös värjätä täytettä pastavärillä haluamaksesi)

Vaahdota voi ja crisco kunnolla.
Lisää joukkoon sokeri ja vanilja kunnolla sekoittaen.


Levitä keksin puolikkan pöydälle, niin että näetä että jokaiselle on pari.
Pursota täytettä puoliin puolikkaista ja laita toinene puoli päälle.

SÄILYTÄ TÄYTETYT KEKSIT KYLMÄSSÄ!

Loput kuoret laitoin pakkaseen, odottamaan yllätysvieraita.

Nauti kahvin tai vaikka maidon kanssa.

Maku oli aivan ihana.

Itse käytin n.3cm piparimuottia, taikinaa myös jäi yli,
jonka voit kaulia uudelleen ja laittaa jääkaappiin taas kovettumaan.
Itse laitoin taikinan lopun kelmuun ja pakastimeen, sieltä sen voi käyttää myöhemmin.

Criscoa (450g)  löytyy ainakin seuraavista
Confetti 9,40€
Behnfordista 7,95€

2 kommenttia:

  1. Näitä on kokeiltava! Jotain dominojuttuja tuli joskus tehtyä ja oli kyllä tosi aidon makuista. Crisco on aivan uusi juttu mulle ...onko se millaista? Rasvaa siis kuitenkin ko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Crisco on sellasta valkosta rasvaa, ihan mahtava sokerimassa yms. Massasta koristeita tehdessä, ei tarvii tomusokeria tms. Ei kestä kuumennusta, on helposti syttyvää.

      Poista