Vierailijoita

Translate

maanantai 29. syyskuuta 2014

Suklaaherkkukakku

Taivaallinen unelma suklaakakku
jonka pohjana toimi jo aiemmin koittamani Suklaapossun suklaakakkupohja.


POHJA:
185g voita
75g tummaa suklaata
1,5dl öljyä
3dl vettä
2,25dl ranskankermaa
5 munaa
2,25 dl sokeria
2,25 dl fariinisokeria
7,1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2,25tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
0,75tl suolaa
1,5rkl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi.
Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, munat ja sokerit.
Sekoita kuita aineet keskenään ja lisää seokseen ja sekoita noepasti (liikaa seoittamatta) sekaisin.
Kaada irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat voideltu (itsellä oli 26cm halkaisijaltaan).
Paista 175°c n.55min. (Mulla meni n. 1h) Kokeilin jo 50 minuutin kohdalla kypsyyttä.

Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään.

Väliin
1prk appelsiinimarmeladia
ja

Vadelmamousse:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl kermaa
2-4dl vadelmahilloa - maista koska on sopiva
(käytin itsetehtyä ei niin makeaa, sitä meni 4dl)
2 liivatelehteä
0,25 dl maitoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma kunnolla.
Kuumenna maito tässä välissä ja sekoita siihen pehmenneen, hyvin valutetut liivatteet.
Seos saa hieman jäähtyä.
Lisää joukkoon tuorejuusto ja hillo.
Sekoita tasaiseksi ja maista!
Lisää liivate ohuena nauhana joukkoon.

Kostutukseen
n.1dl appelsiinimehua

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja laita kansiosa pohjalle.
Kostuta hieman mehulla (ei paljoa - pohja on muutenkin todella mehukas).
Levitä puolet marmeladista pohjan päälle ja kaada puolet vadelmamoussesta.
Laita keskilevy kakkupohjasta täytteen päälle ja toista edellinen.
Nosta pohja kanneksi ja käännä kelmut kakun päälle.
Laita jääkaappiin yöksi asettumaan.

Kippaa kakku pohjankokoiselle kakkualustalle (kakkupahvi).
Tasoita sivut lämpimällä palettiveitsellä.

Laita kakku ritilän päälle jonka alla on leivinpaperi.
Ritilä on hyvä, ei kumminkaan pakollinen ja leivinpaperin päälle valuva suklaa helppo siivota pois.
Tee suklaaganache ja kaada se kakun päälle.
Levitä sitä tasaisesti myös reunoille.
Laita kakku jääkaappiin ja valmista pursotettava kerma.

SUKLAAGanache
300g suklaata
reilu 2dl kermaa

Sulata suklaa ja sekoita kerma sekaan - anna jäähtyä hetki ennenkuin kaadat kakun päälle.

PURSOTUS
3dl Flora kuohu-kermaa
2-4rkl suklaa-pähkinälevitettä

Vaahdota kerma ja sekoita suklaa sekaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti