Vierailijoita

Translate

maanantai 29. syyskuuta 2014

Kinkkukakku

Kakku ei ole vielä täydellinen,
makuja mun pitää kehitellä.
Mutta tässä jokaiselle perusta mistä voi myös itse maustaa mieleisensä.
Päivitän tätä kun kokeilen uudestaan.


POHJA:
300g hapankorppuja
0,75dl kasvislientä
80g voita

TÄYTE:
4 dl kermaa
400g ruohosipulituorejuustoa
400g palvikinkkua pienenä kuutiona
1 paprika kuutiona
1 rasia kirsikkatomaattia (poista siemenet)
1-2tl savupaprikajauhetta
suolaa
pippuria
lehtipersilja silppua
0,5dl sitruunamehua
5 liivatetta
0,5dl lihalientä

PÄÄLLE:
Ohuen ohuita kinkkusiivua
Kirsikkatomaattia
Lehtipersiljaa

Murskaa hapankorput ja sulata voi. Sekoita voi ja kasvisliemi hapankorppumurujen sekaan.
painele seos 24cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. 
Pilko tomaatit.
Vaahdota kerma suolan ja pippurin kanssa.
Lisää seokseen tuorejuusto, paprikakuutiot, tomaattikuutiot persilja ja kinkku sekä loput mausteet.
Sekoita tasaiseksi ja maista!
Mausta lisää jos tarve.
Kuumenna lihaliemi ja sulata sekaan hyvin valitetut liivatelehdet. 

Kaada seos ohuena nauhana täyteseokseen ja sekoita sekaan tasaisesti.

Kaada seos pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

Koristele kakku.



1 kommentti:

  1. Voileipäkakku on ihana kakku! "Ateria" makoisasti ja kauniisti !

    VastaaPoista