Vierailijoita

Translate

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Sushi osa 1

Meillä herkuteltiin pitkäperjantaina sushilla Maki, Nigiri ja California(Uramaki) nam. Kuvaan koko homman ensi kerralla mutta tähän nyt ohje kumminki :)

Ylhäältä alas, Nigiri- Maki- Uramaki


- 1pkt merilevää arkkeina
- bambumatto

Sushiriisin keitto;
1pkt riisiä Yukotan
7dl vettä

Huuhtele riisiä kylmään juoksevan veden alla kunnes vesi on kirkasta.
Laita riisi ja 7dl vettä kattilaan.
Keitä hiljalleen kymmenen minuuttia -kansi päällä. Ja sen jälkeen sammuta liesi ja anna olla kansi tiiviisti päällä 30 minuuttia.

Sushietikka;
7rkl riisietikkaa
2tl suolaa
4rkl sokeria

Kiehauta liemi ja jäähdytä.

Kun riisi on kypsä, kaada se laakeaan astiaan ja kaada sushietikka päälle. Sekoita leikkaavin liikkein ja jäähdytä viuhkalla/lehdellä heiluttamalla huoneenlämpöiseksi. Tässä on hyvä olla kaksi henkilöä, toinen huitoo ja toinen sekoittaa :)

Täytteet;
- paprikaa
- porkkanaa
- kurkkua
Viipaloi vihannekset ohueksi.

- wasabimajoneesi
Sekoita wasabista ja majoneesista sopivan vahvuinen omaan makuun.

- tuore tonnikala, viipaloi
- jokirapu, valuta
- lämminsavulohi

Makisushi (rulla)
Kun kaikki on valmista laita merileväarkki bambumaton päälle kiiltäväpuoli alaspäin.
Levitä riisiä hieman öljytyillä käsillä tasaiseksi kerrokseksi arkin päälle niin että yläreunaan jää n.2cm tyhjää. Toiseen päähän teen.1,5cm päähän reunasta vako sormella painaen ja laita majoneesia pohjalle, sen jälkeen täytteitä, esim. yksi kerroks kasviksiä ja yksi kalaa. Sen jälkeen lähde kääntämään alalaidasta tiiviistä rullaa kohti "tyhjää reunaa". Kun pääset loppuun asti on maki leikkaamista vaille valmis :)
Nauti Japanilaisen soijan ja wasabimajoneesin kanssa!

Maki = rullattu sushi jossa merilevä on ulkopuolella

Uramaki/ California = kääritty sushi joss riisi on ulkopuolella ja merilevä sisällä 

Nigiri= Soikea "pallo"

Temaki= Jäätelötötterön mallinen  sushi


IHANAA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti