Vierailijoita

Translate

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Risotto

Risotto on meilllä yksi suurista herkuista, ja sitä syödään usein. Sen voit tehdä lisäkkeeksi, esim. kanafileelle, pihville, kalalle. Tai tehdä suoraan risoton johon sekoitat pääraaka-aineen ja ruoka on sellaisenaan valmis. Ja aina hyvää <3

Perus risotto pohja

1rkl öljyä
1rkl voita
1 sipuli
3,5 dl risottoriisiä
1-2 liemikuutiota (Käytä kana-, kala- tai kasvisliemikuutiota riippuen mitä risottoa teet)
1dl valkoviiniä
n. 1l vettä
suola, valko- ja mustapippuria
2dl parmesania raasteena
1dl kermaa

Pilkosipuli ja kuullota se voi-öljyseoksessa kasarissa. Lisää riisi ja kuullota hetki. Lisää viini ja anna kiehua kasaan jolloin alkoholi haihtuu pois. Lisää vettä pienissä erissä ja lisää liemikuutiot ja mausteet. Maistele välillä ja kun riisi on kypsää ja maut hyvät. Lisää juustoraaste ja kerma. Maista vielä ja tarjoile salaatin kanssa.
Hyvää ruokahalua :)

Erilaisia risottoja

  • Sienirisotto: 200g sieniä, tölkki tai paistettuja tuoreita
  • Kanarisotto: 300g kanaa paistettuna ja paloina
  • Rapurisotto: 300g rapuja
Melkein mitä vain voit sekoittaa risottoo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti