Vierailijoita

Translate

maanantai 16. helmikuuta 2015

Schwarzwaldin kakku/ Black forest cake - Modon Kirsikkasiirapilla

Tähän käytin TAIVAALLISEN hyvää Modon kirsikkasiirappia.


Kakussa on suklaakakkupohja tällä omalla lempiohjeella (täältä), kirsikkahilloa, kirsikkamousse ja päällä kermapursotus.

Kirsikkamousse
2,5 dl Flora kuohua
250g tuorejuustoa
n.1dl Modon kirsikkasiirappia
3 liivatetta
0,5dl nestettä (kirsikksiirappia ja vettä)

Laita liivatteet kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja lisä siihen tuorejuustoa ja kirsikkasiirappi.
Kuumenna neste ja liota pehmenneet liivatteet joukkoon.
Kaada seos ohuena nauhana muun massan sekaan.

Väliin
kirsikkahilloa

Kostutus

Modon kirsikkasiirappia
vettä

Kasaa kakku vuokaan jonka olet vuorannut kelmulla.
Aloita leikkaamalla pohja kolmeen osaan.
Laita päälimmäiseksi tuleva levy ensin vuokaan
- kostuta
- levitä hilloa
- kaada puolet moussesta päälle
Laita päälle seuraava levy

- kostuta
- levitä hilloa
- kaada puolet moussesta päälle
Nosta päälle viimenen levy ja kostuta.
Käännä kelmun reunat kakun päälle ja nosta jääkaappiin seuraavaan päivään asti.
Kakku ehtii maustua ja mousse hyytyä.

Vaahdota kerma ja levitä kakun pinnalle ohut kerros kermaa.
Pursota kakun sivut ja yläreuna.
Laita kakun päälle rouhittua suklaata ja valutettuja marinoituja kirsikoita.


Marinoidut kirsikat
2dl hapan kirsikoita
2rkl kirsikoiden lientä
0,5dl sokeria

Keitä lientä 121°c, sekoita joukkoon kirsikat ja anna jäähtyä.

Kakun pursotus
Florakuohua ja sitruunatuorejuusto sekä sokeria.

Päällä
n.100-150g Tummaa ja maitosuklaata sekä marinoituja säilöttyjä hapan kirsikoita

Kakku oli taivaallisen hyvän makuinen <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti