Vierailijoita

Translate

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Vaahtokarkki-muromassa

Tein kaksi isompaa koristetta syntärikakkuun kummitytölleni ja nihin päädyin kokeilemaan vaahtis-muromassaa. Ja se oli täydellistä - todella kevyttä jolloin isot koristeet ei tarvinnut oia tukia erikseen.

Tein koristeiden rungot maanantaina - muotoilin tiistaina ja päälystin massalla sekä maalasin ensimmäiset osat - keskviikkona maalasin lisää ja kokosin koristeet - torstaina viimeistelin ja perjantaina kakku lähti matkaan

Tarvitset:
120g riisimuroja
150g vaahtokarkkeja

Öljyä(itse käytin vuokaspraytä) kuumennuksen kestävä astia ja laita vaahtokarkit siihen.

Mikrota 15s kerrallaan ja sekoita välillä.
Kun vaahtarit on sulanut - sekoita sekaan riisimurot ja sekoita massaksi.

Se venyy joka suuntaan sitten - älä säikähdä.

Öljytyillä käsillä on helppo mutoilla massaa - käytin kumihanskoja jotka öljysin.

Itse puristelin nyrkissä massaa tiiviiksi muotoiluvaiheessa - jos et ole varma koristeen koosta niin älä puristele hirvesti vielä.
Ei niin tiivistä massaa on helpompi yhdistää pala palalata toisiinsa.

Koristeet on helppo mutoilla veitsellä ja silottaa kun se on ollut jääkaappissa asettumassa.

Anna koristeiden jähmettyä 1-2pv joko jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

Päällystä sokerimassalla tai muotoilusuklaalla - itse en päälystänyt koristetta esim. kreemillä, pikeerillä tai suklaalla ennen massaa.

Sokerimassan alla voi käyttää liimana elintärvikeliimaa tai vaikka hieman vettä.
Huomasin myös että ilman "liimoja" massa tarttui hyvin muutenkin tahmeaan pintaa.

Maalilla epätasaisyys hävisi suurimmaksi osaksi :)

Koristeeksi tein kaksi isoa hajuvesipulloa - oikeissa mittasuhteissa, jopa hieman isompana
ja näihin massa riitti hyvin.


Escadaa ja Versace Yellow diamondia.

Kakusta löytyy oma postaus piakkoin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti