Vierailijoita

Translate

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Saaristolaisleipä

Tein Jouluksi taivaallisen ihanaa saaristolaisleipää jota vein myös tuliaisiksi kylään mennessä.
Leipä on super helppo tehdä -vaikka aikaa se vie tovin.
Siltikin SUOSITTELEN kaikille! :)




3-4 leipää
Taikina
1 litra 2,5% piimää
3dl tummaa siirappia tai leipä siirappia
9dl vehnäjauhoja (tai 5dl vhj ja 4dl graham)
3dl leseitä (ruis,kaura tai vehnä)
4dl ruisjauhoja
2rkl suolaa
2pss kuivahiivaa (50g tuorehiivaa vastaava - itse käytän Lidl:in kuivahiivaa)
3dl kaljamaltaita

"Voiteluun" siirappivettä
1dl vetää
1dl siirappia

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen piimä ja siirappi.
Sekoita taikinaksi.
(Itse lämmitin piimätölkkiä minuutin mikrossa sen oltua huoneenlämmössä n.tunnin.)
Jätä taikina kelmulla ja pyyhkeellä peitettynä lepäämään 1,5-2 tunniksi.

Jaa taikina leivinpaperilla vuorattuihin (tai voideltuihin) vuokiin ja anna kohota 40-60 minuuttia.

Paista leivät 175°c uunissa 1h jonka jälkeen sivele siirappivedellä- jatka paistamista 0,5h ja kokeile tikulla vielä että taikinaa ei jää esim. hammastikkuun.
Jos leivät ei ole valmiit jatka paistamista vähän aikaan.

Kun leivät on valmiit sivele ne vielä siirappivedellä.


Alunperin ohje on Peggyn pieni punainen keittiö - blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti