Vierailijoita

Translate

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kevätrullat / Spring rolls


                                   Tehtiin lomalla kevätrullia ruoaksi ja samalla pakkaseen.

Kevät rulla taikinaa pakasteena isoja ja pieniä taikina levyjä aasialaista kaupoista, 
itse käytän Keravalla olevaa.

Jauhelihatäyte,
isoihin rulliin 30kpl

1kg jauhelihaa
4 keskikokoista porkkanaa raasteena
2 pkt lasinuudeleita
2 rs mungpavun ituja
lihaliemikuutioita
(2pss spring roll maustetta, en ole ennen käyttänyt ja tää oli aika hyvä)

Saman täytteen voi tehdä kanasta tai kasviksilla pelkästään.

Korvaat lihaliemikuution kana-tai kasvisliemikuutiolla ja 
lihan kanalla tai kasviksilla.



Nämä on HongHengistä.
Näin täytät rullat.
Erottele yksi taikinalevy kerrallaan leikkuulaudalle, yksi kulmaan itseesi päin.
 Peitä muut kostealla liinalla, etteivät kuivu.

Laita kaksi-3 rkl täytettä taikinan kulmaan,
jätä alas  tyhjää kuten kuvassa.
Käännä ala kulma täytten yli ja sen jälkeen
sivut yksi kerrallaan keskelle.
Rullaa tiiviisti ylöspäin.


Valmis rulla. Nosta sivuun ja aloita alusta.
                  
Kaikki valmiina.


Paista valmiit rullat öljyssä kauniin kullan ruskeiksi ja rapeiksi, 
nosta hetkeksi paperin päälle valmiit valumaan. 
Myös uunissa paisto onnistuu 200°c n.15-20min.

Tarjoile valmiit (laitan kuvan myöhemmin) kevätrullat
sweetchili-kastikkeen ja soijan kanssa.
                         


                   

                     

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti