Vierailijoita

Translate

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Herkullinen Ruispataleipä


 3,5dl vettä, 43°c
1,5dl vehnäjauhoja
6dl ruisjauhoja
2tl suolaa
1tl hiivaa

Sekoita kuivataineet keskenään suurehkossa kulhossa.
Lisää lämminvesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön vähintään 12 tunniksi.

Muotoile kohonnut taikina varoen "palloksi" kulhossa, apuna kannattaa käyttää leipurinlastaa.
Jätä kohoamaan 30 minuutiksi.

Laita uuniin n.3litran kannellinen pata ja laita uuni lämpenemään 225°c.

Ota kuuma pata VAROEN uunista ja nosta taikinapallo pataan.
Laita kansi kiinni ja pata uuniin.

Paista 30 minuuttia - ota kansi pois ja
paista 15 minuuttia.



Nosta leipä leivinliinan päälle ja kääri se siihen jäähtymään.

2 kommenttia:

  1. Herkullista leipää tehty :) Tulee toistekin :) Kiitos!
    http://makiaaminnalta.blogspot.fi/2015/06/ruisleipa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      mukava että resepti tuli käyttöön :) Tulen vierailulle blogiisi.

      Poista