Vierailijoita

Translate

lauantai 23. toukokuuta 2015

Herkullisia donitseja




Hieman muutin joitain määriä ja lisäsin omaa mutta pohja oli loistava jota lähti työstämään.

Taikina:
500g maitoa
25g hiivaa 
150g sokeria 
75g pehmeää voita
1tl suolaa 
1kanamuna
2tl leivinjauhetta  
2rkl Vaniljasokeria 
n.1kg vehnäjauhoja 

Tee kimmoisa hyvin vaivattu taikina.
Lämmitä maito 37°c ja liuota hiiva siihen.
Lisää muna ja sokeri.

Sekoita osa jauhoista, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.

Lisää seos nesteseokseen ja sekoita. Lisää pehmeä voi ja jauhoja pikkasen kerrallaa.

Teen itse taikinat yleiskoneessa ja siinä vaivaan n.10-15 minuuttia taikinaa.

Annas valmiin taikinan levätä 15 minuuttia jonka jälkeen kaulitse se n.0,5cm levyksi ja anna taas levätä vartti.
Ota pyöreällä munkkimuotilla levystä palasia ja laita ne voidellulle leivinpaperille pellin päälle ja kohota.

Kohotus vedottomassa paikassa mielellään lämpimässä. Esim.
lavuaarin päällä jossa kuumaa vettä tai uunissa 30-40°c lämmössä.

Tuote on kunnolla kohonnut kun taikinaa tökättäessä se kimmahtaa takaisin.

Kaulitse loppu taikina uudelleen levyksi ja toista edellinen.

Voit myös jos et omista munkkimuottia ottaa taikinasta muulla pyöreällä muotilla tai vaikka lasilla ympyröitä ja niihin tehdä keskelle pienemmällä muotilla tms. reiän.

Paistoon
3pkt munkkirasvaa

Laita rasvat paksupohjaiseen isoon kattilaan VARAA KANSI VIEREEN, ja kuumenna 180°c.
Älä jätä rasvaa vahtimatta.

Kun rasva on tarpeeksi kuuma laita donitsi varoen sinne ja paista kauniin ruskeaksi, käännä reikäkauhan avulla donitsi - ensimmäisen kohdalla kannattaa halkaista se ja katsoa kauan kypsyminen vie.

Paista loput ja laita ne leivinpaperin päälle lautaselle jäähtymään.

Kohotus on täysin onnistunut jos donitsiin muodostuu makuraita = keskelle jää vaalea raita.

Valmista kinuski.

Taivaallisen hyvä kinuski ♡♡

1dl fariinisokeria
1dl sokera
2dl kermaa
50g valkosuklaata

Laita kattilaan kerma ja sokerit.
Keitä miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee kunnolla n.25-30 min ja sekoita välillä -
älä koko ajan, se kiteyttää sokerin (oman kokemuksen mukaan :))
Ota kattila liedeltä ja sekoita sekaan valkosuklaa.
Anna seoksen jäähtyä hetki ja sen jälkeen dippaile donitsit seokseen - valuta hieman ylimääräistä pois ja toista dippaaminen tarvittaessa kun ensimmäinen kerros on hieman jämähtänyt.

Nauti siman kanssa tai vaikka kahvin kanssa !

Ohje on Kakkutaikuri-blogista - kiitos tästä ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti