Vierailijoita

Translate

maanantai 27. toukokuuta 2013

SLY23 Appelsiini-valkosuklaakakku

Leivoin toukokuun SLY-paketista tulleella ohjeella aivan ihanaa Appelsiini-valkosuklaakakkua.
Oltiin lähdössä viikonlopuksi mökille ja ensi viikon oon iltavuorossa töissä, ja tajusin että mun on PAKKO ehtiä leipoa ennen kuun vaihtumista :)
No väsyneenä työpäivän jälkeen leipomaan, ja se tietää aina ärräpäitä.
Samalla sysäyksellä tuli kumminkin sitte tehtyä myös limejuustokakku ja juustosarvia :)

Tässä kumminkin Sly-kakun kuvat.
Tähän kuvaan keittiön valo teki temput ja näyttää keltaiselta vaikka on melko vaalea :) Alemmassa kuvassa vähä paremmin oikea väri näkyy.
POHJA;
125g voita,
sulatettuna ja jäähdytettynä
4 kananmunaa
140g sokeria
60g voita

Kuumenna uuni 180°c.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sekaan siivilöidyt jauhot kahdessa osassa ja voi niiden välissä.
Sekoita varoen. Kakkutaikina olisi mahtunut hyvin yhteen 20cm vuokaan, mutta käytin kahta.
Paista pohjaa/pohjia n. 20 minuuttia.

TÄYTE;
(Vähän kuin Lemon Curd)
2rkl maissijauhoa
4rkl vettä
1dl appelsiinimehua
0,5dl sitruunamehua
1tl appelsiinin kuorta, raastettuna
1tl sitruunan kuorta raastettuna
90g sokeria
2 keltuaista
20g voita

Sekoita maissijauho 2 rkl vettä. Laita kattilaan 2rkl vettä, 
appelsiini- ja sitruunamehu, kuoret ja sokeri.
Kuumenna kunnes sokeri on sulanut, nosta kattilan liedeltä.
Sekoita keltuaiset ja voi tasaisesti sekaan.
Laita toiseen kulhoon ja jääkaappiin jäähtymään.
(Voit käyttää minkä vain kakun täytteenä.)

KUORRUTE;
200g valkosuklaata
1 1/4dl kermaa
60g voita

Paloittele suklaa kattilaan, lisää voi ja kerma. 
Kuumenna kunnes suklaa sulaa. Sekoita hyvin tasaiseksi.
Kaada seos toiseen kulhoon, anna jäätyä huoneenlämmössä, 
ÄLÄ LAITA JÄÄKAAPPIIN!!
Vaahdota jäähtynyt vaahto.

Koristeena suklaata, sokerimassa perhonen ja pari pientä ruusua.
Ei näy kyllä tuossa kuvassa kunnolla.
KASAA KAKKU;
Halkaise 1 pohja kolmeen osaan, jos taas teit kaksi pohjaa halkaise molemmat kahtia.
Laita joka väliin täytettä ja levitä vaahdotettu kuorrute kakun päälle.
Koristele kakku haluammallasi tavalla.

Pieniä ongelmia ilmeni.
Kakun kuorrutteen kanssa tuli siis pieni ongelma. Seoksen jäähdyttyä huomasin alkaessa vatkaamaan että sehän alko leikkaamaan aika pian :/ Hetken väsyneenä kiroamisen jälkeen päätin koittaa pelastaa kuorrutteen ja siinä onnistuinkin loistavasti, kiitos pienen määrän kylmää vettä.

!vinkki! 
Leikanneen tuotteen "pelastus"
Jos taikinat, kuorrutteet yms. leikkaa=juoksettuu, niin pienellä tipalla kylmää vettä sekaan ja nopeaa vatkausta saa monet tuotteet pelastettua.
Majoneesia tehdessä jos leikkaa, niin saat korjattua vatkaamalla leikanneen majoneesin nopeasti yhteen uuteen keltuaiseen.

4 kommenttia:

  1. Herkulta näyttää! :) Kiva kun kokeilit ohjetta!
    sly:si

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuohkean näköinen kakku. Appelsiini ja valkosuklaa ...voiko silloin metsään mennä :)

    VastaaPoista