Vierailijoita

Translate

keskiviikko 7. helmikuuta 2024

Maailman Paras Porkkanakakku

Porkkanakakku 🥕🥕
Pelkkä nimi antaa odotuksia.
Mehevä, kostea, herkullinen kunnolla maustunut kakku, jonka kruunaa täydellisen pehmeä tuorejuustokuorrute.
Porkkanakakku on aina parhaimmillaan levättyään yön yli.
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl suolaa
1rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1dl öljyä
6 dl Porkkanaraastetta (2 isohkoa)
2tl Kaneli 
0,25tl Muskottipähkinä
0,5tl neilikkaa
0,5tl inkivääriä

Tee näin ⬇️
1. Raasta porkkanat raasteeksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää kuivien aineiden joukkoon öljy, kermaviili ja munat, sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sekoita nopeasti taikinan sekaan.
4. Kaada taikina 18-20cm voideltuun irtopohjavuokaan, vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi.
5. Paista 170°c n. 45min
Kokeile tikulla, jos tikkuun jää taikinaa jatk paistoa vielä 5min kerrallaan.
6. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen täyttöä.

Kuorrute ⬇️
150g Huoneenlämpöistä pehmeää voita 
2x 200g Philadelphia tuorejuustoa
5dl Tomusokeri
2tl sitruunamehua

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Vatkaa sekaan tuorejuusto ja sitruunamehu.
3. Leikkaa kakku kahteen osaan puolesta välistä.
4. Levitä tai pursota osa täytteestä väliin ja loput täytteestä levitä tai pursota kakun päälle.
5. Anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli 

Voit myös halutessasi jättää kakun kokonaiseksi ja kuorruttaa kauttaaltaan kuorrutteella.

Nauti ❤️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti