Vierailijoita

Translate

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kasvis-jauheliha"lasagne" ja kvinoa

Tehtiin miehen kanssa todella herkullista ruokaa tänään ♡


Tällä ohjeella tulo iso vuoka n.20cmx30cm aivan täyteen.
Puolita tarvittaessa.

Itse pakastin osan annoksina hätävaralle.

Tarvitset:
1 (450g) Munakoiso
1 (300g) kesäkurpitsaa
2 porkkanaa
1 (500g) bataatti

Kastikkeeseen:
1 sipuli
1 prk herkkusieniä
5 kpl Vs-kynsiä
2 kuutiota Lihalientä
0,5tl kuivattua timjamia
0,5tl kuivattua basilikaa
savupaprikaa
2x500g tomaattimurskaa
700g jauhelihaa 10%
suolaa, pippuria, muita mausteita 

Päälle:
Juustoa?

Tee näin:
Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa pyöreiksi viipaleiksi.
Levitä ne levälleen esim. pellille ja ripottele suolaa päälle = itketetään jolloin näistä poistuu nestettä ja ei tule kitkeriä.
Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
Kuivaa kun alat kasaamaan ruokaa.

Tee kastike, kuutioi sipuli ja kuori valkosipulit.
Paista sipulit, kokonaiset valkosipulit ja jauheliha tilkassa rasvaa.
Lisää mausteet ja tomaattimurska.
Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Aloita kasaaminen.
Laita vuoan pohjalle kastiketta ja päälle kerros munakoisoa, kastiketta, porkkanaa, bataattia, kastiketta, kesäkurpitsaa ja kastiketta. Paina aina kasviksien jälkeen laatikkoa hieman kasaan.

Ripottele juusto päälle ja paista 150°c n.2.5-3h. Kasviksissa kestää tovi pehmetä.

Jos tahdot nopeammin valmista paahda kasviksia hieman uunissa ennen kasaamista. 


Kvinoan keitto:
2dl vettä
1dl kvinoaa
suolaa

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä huolellisesti ja laita iehuvaan veteen.
Keitä pienellä lämmöllä n.15 minuuttia. 







Resepti löytyy myös toisesta blogistani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti