Vierailijoita

Translate

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Mozartinkakku

Olen joskus maistanut herkullista Mozartinkakkua (valmis tuote) ja päätin Joulupöydän jälkiruoaksi koittaa itse valmistaa yhtä herkullisen kakun.

Tässä reseptini jossa pohjana on Suklaapossun reseptiä muokkaillen tehty pohja.



Pohja:
65g voita
40g tummaa suklaata
0.5dl öljyä
1dl vettä
0.75dl jogurttia
1.5 munaa
0.75dl sokeria
0.75dl fariinisokeria
2.4 dl vehnäjauhoja
0.5dl tummaa kaakaojauhetta
0.75tl leivinjauhetta
0.5tl soodaa
0,25tl suolaa
1rkl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi.
Sekoita joukkoon öljy, vesi, jogurtti, munat ja sokerit.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen ja sekoita nopeasti (liikaa sekoittamatta) sekaisin.
Kaada irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat voideltu (itsellä oli vissiin 24cm halkaisijaltaan).

Paista 175°c n.55min.
Anna kakkupohjan jäähtyä.

Suklaaganache:
100g tummaa suklaata
0.75 dl kermaa

Sulata suklaa 30s kerrallaan mikrossa välillä sekoittaen. Lisää kerma sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Pistaasimarsipaani:
1dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1dl kuorittuja manteleita
2.75 dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmunan valkuainen

Hienonna blenderissä pähkinät ja mantelit hienoksi. Lisää sokerit sekaan ja sekoita. Lisää.valkuaista pienissä erissä kunnes on tahnaa. Laita kulhoon ja jääkaappiin.

Nougatmousse:
200g vaniljatuorejuustoa
2,5dl Florakuohua
200g Marabou doubbel nougatia
0.25dl sokeria
3 liivatetta
0.5 dl maitoa

Laita liivatteet kylmään veteen.

Sulata suklaa vesihauteessa.
Vaahdota kerma, sokeri ja tuorejuusto.
Lisää hieman jäähtynyt suklaa sekaan ja sekoita kunnolla.
Kuumenna maito ja sulata valutetut liivatteet siihen - jäähdyttele hetki.
Lisää ohuena nauhana sekoittaen moussemassaan.

Päälle suklaaganache:
100g tummaasuklaata
0.75dl kermaa

Sulata suklaa 30s kerrallaan mikrossa välillä sekoittaen. Lisää kerma sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kostutukseen: (ei pakollinen)
Hieman kaakaolikööriä.

Koristeeksi:
Mozartin kuulia ja lehtikultaa.

Kakun kasaus:
Tasoita kakkupohja jos se on kovin kupera - laita takaisin irtopohjavuokaan.
Kostuta hieman.

Kaulitse pistaasimarsipaani levyksi ja aseta pohjan päälle.
Levitä suklaaganache marsipaanin päälle ja laita kakku jääkaappiin.

Tee nougatmousse ja kaada se suklaaganachen päälle ja laita kakku takaisin kylmään ainakin pariksi tunniksi - kunnes on hyytynyt.

Tee suklaaganache kakun päälle ja levitä se varoen moussen päälle.

Laita koristeeksi puoliksi leikatut Mozartinkuulat.
Laita kakku taas kylmään.

Koristele vielä lehtikullalla ja tarjoile.

Kakku oli TAIVAALLISEN hyvän makuinen ja sai paljon kehuja <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti