Vierailijoita

Translate

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Herkullinen Pataleipä


Pataleipään löytyy ohje monista blogeista, lehdistä ja erillisistä nettisivustoista,
suomalaisista ja englanninkielisistä.
Tämä samanlainen perusohjekkin löytyi useasta paikasta.
Maailmalla kulkee nimellä No-knead bread.

TAIKINA:
7-7,5dl vehnäjauhoja
1tl kuivahiiva
1-2tl suolaa
3,5dl 42°c vettä

(makua esim. valkosipulia, paahdettuasipulia, akt, pähkinöitä ja rusinoita tai siemeniä myös juusto käy tai tuoreet yrtit )
Voit myös korvata osan jauhoista (maximissaan puolet) muilla jauhoilla, leseillä tai hiutaleilla.

Sekoita kuivataineet ja makuainetta.
Lisää vesi ja sekoita ÄLÄ vaivaa.
Peitä tiiviisti kelmulla. 
Jätä pöydälle 12-18h, jos annat nousta pidempään laita taikina jääkaappiin.

Tässä on rusinoita ja kaurahiutaleita taikinan seassa.
Kippaa taikina jauhotetulle pöydälle ja jauhotetuin käsin muotoile taikinasta pallo.
Tai voit myös taikinakulhossa jauhojen ja leipurinlastan avulla muotoilla taikinan palloksi.
Kohota 30-40minuuttia liinan alla.

 

Laita uuni kuumenemaan 225°c ja uuniin 3 litranen kannellinen uunipata tai kattila.
Ota kuuma pata uunista ja laita taikina pallo pataan - sileä pinta ylöspäin.
(Tee pari viiltoa pintaan.)

Kansi päälle ja pata uuniin n.30min - ota kansi pois ja paista vielä 15min.


Omia kokeiluja on mm.
- Perus vehnäpataleipä
- Vehnä - ja grahamjauhonsekoituksella tehty
- Myslileivän tapainen jossa osa kaurahiutaleita ja sämpyläjauhoja + rusinoita



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti