Vierailijoita

Translate

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Ruisleipä taikinajuureen

MAAILMAN PARASTA RUISLEIPÄÄ


Olen vihdoinkin oppinut leipomaan leipää juurella ja jopa nostatus onnistuu täydellisesti 

Paisto-ohje:
Limppu - Lämmitä uuni 230°c
-> Laske lämpö 180°c ja laita leipä uuniin 60min
-> Laske lämpöä 150°c ja paista 20- 30min

Reikäleipä - Paista 175°c uunissa 25-30 minuuttia

Aloitus - raski:
1dl juurta - ohje täällä
2dl 41°c vettä
2,5dl ruisjauhoja

Sekoita velliksi ja jätä huoneenlämpöön 1vrk - kunnes kuplii.
Sekoita välillä.

Ota uusi juuren alku NYT jos käytit kaiken.

Lisää seokseen 2-3 dl 41°c vettä.
2tl suolaa
n. 14dl ruisjauhoa

Taikinasta tulee kiinteä, tahmea köntti.
Ei liian kuiva!
Ripottele lopuksi taikinan pinnalle jauhoja ja paina kämmenellä risti päälle.
Jätä kohoamaan huoneen lämpöön liinan alle kunnes raksi on hävinnyt.
Itsellä on ollut jopa 1vrk:den :)

Muotoile kohonneesta taikinasta limppuja 2-3kpl tai n. 2cm paksuinen reikäleipiä 3-4kpl.

Anna leipien kohota taas ainakin tunti.

Paista leivät - voit kesken paiston suihkasta vettä hieman leivän pinnalle,
ja kääri paiston jälkeen liinan sisään.

Nauti oikean voin kanssa 

5 kommenttia:

  1. Missä on juuren ohje??! Olis helpompi varmaan tehdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyy edellisestä postausesta. Linkki ei näköjään tullut tähän.

      Poista
    2. Nyt linkkikin suostui jäämään tuohon :)

      Poista
    3. Oleppa hyvä :)
      Itselläni eka juuri ja ekat pari taikinat meni harjotellessa, mutta sen kyllä oppii harjoittelemalla.

      Poista