Vierailijoita

Translate

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Sushi osa 2

Meillä siis tehtiin sushia eilen, ja nyt kuvasin homman :D
Tässä siis ohje kuinka teet Makirullia, voit myös tehdä pelkkiä kasvis susheja.
Tuore tonnikala, jokiravut ja lämminsavulohi on omat suosikkini,
en syö itse graavikalaa, raakaa lohta yms. 
Mustekalakaan ei ole herkkua, koska on niin sitkeää :/

Merilevää= Nori, Wasabi, Sushiriisi, Riisiviinietikka.

Tarvitset edellä mainitut, sokeria, suolaa, kasviksia, kalaa yms.

Täytteet; riisi, graavilohi, lämminsavulohi, jokirapuja, kurkkua, porkkanaa ja paprikaa.
  
Levitä riisiä merileväarkille tasaisesti, ja jätä toiseen päähän (itsesi puolelle) noin 1cm tyhjää.
Paina kauempaan päähän sormella rako johon laitat wasabimajoneesia tai pelkkää wasabia.
Riisin levittäminen on huomattavasti helpompaa kumihanskat kädessä ja kun öljyä kädet välillä.

Laita wasabimajoneesin päälle kerros kasviksia ja kalaa.

Lähde rullaammaan merileväarkkia bambumaton avulla,
 tiukaksi rullaksi itseesipäin pyörittäen.

Tältä rullan tulee näyttää loppu vaiheessa :)

Ja tässä valmis :)

Tässä kuvassa muutama Nigiri.

Nigiri on soikea riisi"pallo" jonka päällä on sipaisu wasabimajoneesia ja kalaa/kasvista.
Valmiit Maki-rullat.

Leikattuna.

Kuinka kaunista <3
 Nauti sushit wasabimajoneesin ja soijan kanssa.

AHH NIIIN HYVÄÄ :)

Lisää  sushista Sushi osa 1:ssä.

9 kommenttia:

  1. Ompas herkullisen näköisiä :P en ole koskaan sushia syönyt =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehty on tähänmennessä ollut mielestäni parasta ;)Kannattaa koittaa!!

      Poista
  2. Ihanan näköisiä ja kauniita :) Sushi on niin hyvää ja oot laittanut perusteelliset ohjeet -pitääpä ajella kaupan kautta, taitaa tulla sushia meilläkin vkonloppuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS! :) Toivottavasti tekin nyt sitten pääsette herkuttelemaan itsetehdyillä susheilla. Itse en tykännyt susheista ollenkaan, ennenkun maistoin ihan tuoreita edellisen työpaikan järjestämällä sushkikurssilla, ja ne oli niiiiin hyviä :)Nyt niitä tehdänn n. parin kuukauden välein.

      Poista
  3. Näyttää tosi herkulliselta! Täytyypä itsekin joskus kokeilla tehdä sushia!

    VastaaPoista
  4. Onpa kauniita susheja!!
    Huhuilen täällä samalla, että onhan paketti tullut perille? :)

    sly:si

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se tuli, hain torstaina ja sitten oli Tallinnan kylpyläreissu ja himu kiire ja en ehtinyt postata sitä. KIITOS sulle :)

      Poista
  5. Kiitos ohjeista! Itselläkin tarvikkeet kaapissa valmiina :)

    VastaaPoista