Vierailijoita

Translate

tiistai 13. elokuuta 2013

SLY23 Mansikkabebet

Sain ihanalta SLY:ltäni ohjeen herkullisen kuuloisiin mansikkabebeihin. Ja kyllä se vaan niin oli että pakkohan niitä oli päästä tekemään vielä ennen mökki viikonloppua :P
Tässä ohje teille muillekkin ja voin kertoa että jotenki olin mieltänyt bebet aikaa vieviksi ja hankaliksi tehdä (johtuneen kouluaikana pahasti metsään menneestä kokeilusta). Mutta tosiaan aikaa ei kovin kauaa mennyt ja helppojankin ne oli tehdä. Itse en paistanut pohjia kahden pellin välissä, ja niistä tuli vähän paksumpia, koska en myöskään vaivautunut takinaa kaulitsemaan vaan painelin sen minimuffnipeltiin.



Mansikkabebet,
Taikina;
100g pehmeää voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/4 dl vehnäjauhoja

Paiston jälkeen, ennen kuva unohtu :)
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa tasaiseksi.
Taikinan voi siis kaulita ja painella muotilla ympyröitä jotka laitat bebevuokiin tai minimuffinipeltiin (jota itse käytin) tai vaihtoehtoisesti painella taikinan palan muottiin. Jos paistat pohjjat kahden pellin välissä kupeidta tulee tasaiset ja syvemmät kun mitä tulee ilman että päällä on painoa. Mutta onnistuu kummin vain :D Paista 200°c n.15-20 min. Kunnes on kullanruskeita.

Täyte,
mansikkakiisseli;
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl maizenaa
1 1/2 dl mansikoita, soseena
1dl kevyt maitoa
2 kananmunaa
150g voita, pehmeää

Kiisseli.
Sekoita kattilassa sokerit ja maizena. Lisää joukkoon maito, munat ja mansikkasose. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen hellalla niin kauan että seos sakenee.
Kun kiisseli on valmis nosta kattila sivuun ja anna sen jäähtyä.
Kiisselin jäähdyttyä, vatkaa se pienissä osissa pehemän voin sekaan.

Voi-kiisselivaahtoa, koko töhnästä tuli lopuksi tollanen vaalea.


Kuorrute;
2dl tomusokeria
1rkl sitruunamehua
tilkkanen elintarvikeväriä

Sekoita täytteen aineet keskenään ja valuta/levitä bebejen päälle. Koristele mansikoilla tai nonparelleilla.

!vinkki!
Bebet voi pakastaa täytettynä, ilman kuorrutetta. Sulatus onnistuu parissa tunnissa.

Olisin halunnut kuorruttaa bebet suklaalla, mutta mies totesi että kyllä se pitää ohjeen mukaan tehdä :) Ihana.

Nää on niiiiiin hyviä! Kiitos ihanalle SLY:lle loistavasta reseptistä!!!! :)

7 kommenttia:

  1. Näyttääpä ja kuulostaapa hyviltä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku oli taivaallisen hyvä :) Vielä omaan makuun olis ehkä tomusokerikuorrutteen sijaan ollut sopivampi valkosuklaa :P Mutta siis suosittelen kaikille käyttämään tomusokerin kanssa sitruunamehua, se vähän taittaa sitä makeaa ja siinä on hyvä kirpeys.

      Poista
  2. Ihanaa että sinäkin tykkäsit reseptistä! Kumma tosiaan että bebeillä on vaikeatekoisen leivonnaisen maine. Ehkä ne on vähän työläämpiä jos perus marjapiirakkaan vertaa, mutta vaikeita ne eivät ole, ja minusta ainakin vaivan arvoisia!
    Tosi kiva kun kokeilit reseptiä!
    sly:si

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tykkäsin!! :D Ihan taivaallista se kiisseli. Kissanhoitajakin tykkäsi, niin sille jätettiin jokunen syötäväksi ;) Kiitos! Seuraavaksi taitaa tulla mustikkabebet valkosuklaalla.Hmm, NAM!

      Poista
  3. Hienosti onnistuneet - mahtava väri!

    Terveiset Herra miehellesi, että pitää reseptien puolta! Muutoksia on kiva tehdä, mutta aina on hyvä tietää reseptin alkuperäinen maku :D

    Terkuin SLY Moderaattori
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
  4. Onpa herkullisen näköisiä! :) Linkitän sinut. Tule ihmeessä vierailemaan myös minun blogiini.

    VastaaPoista