Vierailijoita

Translate

perjantai 28. joulukuuta 2012

Nopea jälkiruoka herkku

Tämä on todella helppo ja hyvä pika jälkkäri tai "vierasvara" tehdä annoksina tai isolle tarjoilu vadille :)
Tarvitset kauniit lasit tai tarjoiluastian.

Pohja:
200g Keksimuruja
Hieman rasvaa

Rasvaa sen verran että murut vähän saa takertua toisiinsa kylmässä ja keksiä sen verran että jos teet laseihin niin jokaiseen tulee 0,5-1cm murua pohjalle, oman maun mukaan. Ja tarjoilu vadillelevität seoksen pohjalle.

Täyte:
200g tuorejuustoa, maustettua tai naturellia
2-2,5dl kermaa
Sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Vatkaa kerma ja sekoita juusto sekaan.

Pieniä marenkeja jokaiseen n.4-6kpl, valmiita tai itse tehtyjä.

Pinnalle esim. mansikoita, persikkaa, mustoikoita, ihan mitä kotoota löytyy :)

Kasaa näin, keksin päälle murusia marenkia, päälle kerma-juustoseos, taas marenkia ja päälle hedelmää, marjaa :) Herkullista, helppoa ja nopeaa!

Vastaavan ohjeen bongasin joskus jostain blogista ja on meidän perheen yksi suosikki.

Marenkien ohje;

3 kananmunan valkuaista
½ tl sitruunasta puristettua mehuja
1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja

Vaaleanpunaiset marengit
Kun haluat hempeän sävyisiä marenkeja, käytä tomusokerin ja Siron sijasta
2 ½ dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset, sitruunamehu ja sokerit kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa lasi- tai teräskulhossa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa. Nostele vaahdosta isoja tai pieniä kokkareita leivinpaperoidulle uunipellille tai tee marengit pursottaen. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 60 minuuttia, alenna lämpötila 50 asteeseen ja jatka kypsentämistä toiset 60 minuuttia. (Sammuta uuni, raota luukkua ja anna marenkien kuivua uunissa yön yli.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti