2,5 dl vettä 42°c
2g kuivahiivaa
1,5tl suolaa
250g ruisjauhoja
1tl leipäsiirappia
2g kuivahiivaa
1,5tl suolaa
250g ruisjauhoja
1tl leipäsiirappia
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna takinan kohota tunti.
Taikina jää tahmeaksi ja löysähköksi.
Käytä muotoiluun jauhoja apuna.
Muotoile limppu tai reikäleipä ja paista alla olevan ohjeen mukaan.
Mieli tekisi maistaa palenen, mutta vaikka kissa näyttää kiltiltä, niin eipä hiiri tohdi....Ü!
VastaaPoistaMenee kokeiluun!
Kissa on niin kiltti- aina välillä kuvissani vierailee joku neljästä kissastani :)
PoistaKannattaa todellakin koittaa, seuraavaksi laitan taikinajuurta tulemaan :)
Huomenna pitäsi yrittää juhliin leipaista tätä leipää. Peukut pystyyn miten onnistuu jauhopeukalolta, jolla on peukalo keskellä kämmentä. :)
VastaaPoistaKiitos repseptistä!
-suvi
Puolen vuoden harkinnan jälkeen tänään uskalsin kokeilla :) Tein kuusinkertaisen taikinan ja paistoin puulämmitteisessä leivinuunissa. Taikina jäi mulla tosi märäksi ja usko meinasi loppua heti alkuunsa. Taikina nousi tunnissa reippaasti. Aineita en mitannut tarkasti kuin veden, muut oli noin . Reilulla jauhonlisäyksellä sain leivät kuitenkin uuniin. Tosi hyvänmakuisia tuli ! Ensikerralla yritän tehdä taikinasta vähän kovempaa, mittaan siirapin ja en anna sen nousta ihan noin paljoa. Puu-uunin kanssa ajoitus on vähä haasteellista :)
VastaaPoistaHei Paakari,
Poistakyllä itsetehty ruisleipä on ihan mieletöntä :)
Itselläni on ollut leivinuunin kanssa kova opiskelu kun mökillä olen alkanut opetella leipomaan sen kanssa - kyllä se lepä ja pulla vaan maistuu erilaiselle kuin sähköuunissa tehty :)
Joo, tää maku vaan paranee ajan kanssa, kohta joutuu tekeen uuden satsin :). Uunissa oli n 240 ¤C kun laitoin leivät. Ehkä vähän liikaa mutta tein lisäksi hiivaleipiä ja täytyi alkaa toimiin kun taikinat nousi joka puolella. Hiivaleipiä oon tehnyt harvakseltaan pitkän aikaa mutta nyt tais tulla uus hullutus. Kiitos Sinun.
PoistaKiva että olet onnistunut ja olen saanut sut innostumaan :)
Poista