Vierailijoita

Translate

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

"Korvapuusteja" terveellisemmin

Tämä ohje löytyi inernetin ihmeellisestä maailmasta kun halusin tehdä vähän terveellisempiä pullia kuin perus korvapuustit.

Resepti löytyi monen monesta blogista ja joka paikassa sitä hehkutettiin - jopa parempia pullia kuin oikeat.
Tähän ei meillä voo yhtyä - hyviä nämä oli mutta mikään ei vedä vertoja oikealle korvapuustille ♡

Taikina:
3.5dl täysjyvävehnäjauhoja
1dl mantelijauhoja
4tl leivinjauhetta
2rkl kookossokeria
3rkl kookosöljyä
2 pientä banaania

Täyte:
2,5dl taateleita (pehmeitä)
1+dl vettä
2tl kanelia
2tl kardemummaa
suolaa

(Päälle pikkuisen seljankukkasiirappia)

Kuumenna uuni 170°c.

Aloita tekemällä pullien täyte:
Poista taatelien kivet ja leikkaa taatelit 4 osaan.
Laita kattilaan 1dl vettä ja taatelit - kuumenna kiehuvaksi ja laske lämpö puoleen.
Sekoita seosta välillä jotta taatelit "sulava" veteen ja seoksesta tulee tasainen.
Sammuta levy ja lisää mausteet sekaan.
Jos tahnasta tulee todella paksu - lisää hieman vettä sekaan.
Laita sivuun odottamaan taikinan  valmistusta.

Tee taikina:
Mittaa kuivat aineet kulhoon.
Lisää sekaan kookosöljy ja muussattu banaani.
Sekoita taikina tasaiseksi - lisää ripau jauhoja jos taikina jää todellä tahmeaksi. Kumihanskoja käyttäen taikina ei jäänyt käteen kiinni.

Laita pöydälle leivinpaperi ja sen päälle jauhoja.
Nosta taikina jauhojen päälle ja ripottele pinnalle jauhoja.
Kaulitse taikina ohueksi levyksi - katso että ei jää kiinni paperiin.

Levitä täyte levyn päälle.
Kääri rullaksi leivinpaperin avulla.

Leikkaa pitko n. 5cm paksuisiksi paloiksi.

Paista pellillä tai vuoassa n.15-18 minuuttia.

Säilytä pullat jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Tämäpä olikin ihan uus idea ja resepti mulle! :)

    VastaaPoista
  2. Korvapuusti on pullaa, jota tekee usein, vaan ei joka päivä mieli Ü.
    Kokeilla aion kuitenkin.....
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista