Vierailijoita

Translate

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Sly32 Puolukkamasariinit

Sain pariltani elokuun paketissa kyseisen ohjeen ja tekeminen on lykkääntynyt -
niinkun monet muutkin reseptit.
Pahoittelut parilleni.
Nyt kuitenkin tämä tuli testattua ja vaikka itse en mantelimassasta ihan hirmuiseti pidä niin pariltani saama hunajan makuinen mantelimassa oli herkkua :)












Pohja:
2,5dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
3rkl sokeria
0,5tl leivinjauhetta
100g voita
1kpl kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon paloiteltu kylmä voi.
Nypi murumaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon muna.
Sekoita nopeasti taikinaksi - jos on hirmu löysää lisää hieman jauhoja ja jos taas on liian kuivaa niin lisää hiukka kylmää vettä.

Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

Voitele leivos vuoat.
Kauli taikina 3mm paksuksi levyksi ja ota taikinasta hieman leivosvuokia isompia paloja.
Painele palat vuokiin - pohjalle ja reunalle.

Tee
täyte:
150g mantelimassaa (marsipaania)
75g pehmeää voita
1 kananmuna
1tl kardemummaa

Vatkaa mantelimassa ja pehmeä voi tasaiseksi.
Lisää mukaan kananmunaja kardemumma vatkaten.

Jaa seos leivosvuokiin pohjien päälle.

Paista 200°c 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kiille:
2-3dl puolukoita
1dl hyytelösokeria
2dl vettä

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää sekaan hyytelösokeri.
Anna jäähtyä.
Jaa jäiset puolukat leivosten päälle - paina marjoja hieman täytteeseen.
Sivele hyytelösokeri marjojen pinnalle tai lusikoi se varoen.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti, nam! Näyttävät herkullisilta :)

    VastaaPoista
  2. Puolukka on hyvää ja raikasta, kiva kun teit niin saa reseptin.
    Et varmaan pahastu, vaikka nappaan kuvalinkin SLY blogiin!
    Terkuin nami-hiiri
    http:// originaalista.vuodatus.net

    VastaaPoista