Vierailijoita

Translate

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Lime piirakka/ Key Lime Pie marengilla


Halusin tehdä Key Lime pieta.
Mutta koska Suomessa myydään vain Persian Limea ei Key limea, (tai ainakaan mä en ole löytänyt). Niin tein Lime piirakan.
TIETOPLÄJÄYS
Persian limen ja Key limen ero on että Key limesta lähtee runsaasti paljon enemmän mehua kuin meillä myytävästä Persian limestä ja se on kauniin keltainen ulkoa ja myös mehu on keltaista. Mutta täysin korvattavissa Suomessa myytävällä vihreällä limellä.
Eli eikun tuumasta toimeen :)

Pohja;
4dl keksinmuruja
100g sulatettua suolatonta voita
3 rkl sokeria

Kuumenna uuni 150°c.
Murskaa keksit ja sekoita sokerin ja suolan kanssa.
Levitä pohja-aineet 24cm vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista kunnes on kauniin ruskea, n. 15-20min.

En ihan niin pieneksi saanut keksejä kun kotona olis saanut :)
Täyte;
3 iso kananmunan keltuaista
0,400kg kondensoitua maitoa
2rkl raastettua limenkuorta
1,2dl limen mehua
1,2dl kuohukermaa

Jäähdytä uunia 180°c.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada paistetun pohjan päälle.
Paista n.30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Marenki;
(tee piirakan paiston aikana)
4 kananmunan valkuaista
6rkl sokeria
0,5tl maizenaa
ripaus suolaa

Sekoita sokeri, maizena ja suola.
Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi valkuaiset, ja lisää sokeriseos vaahtoon pikkasen kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on jämäkkää.
Levitä marenki kuuman piirakan päälle ja paista uunissa kunnes marenki on saanut kauniin värin.

Voit myös korvata marengin kermavaahdolla tai vaniljajäätelöllä :) 
Ihan miten hapokaan piirakkasi haluat nauttia!

Mökillä varustetaso ei ole ihan samaaluokkaa kun kotona ja uunikin on mitä on :) 
Mutta kakku saatiin valmiiksi, lorautin aika reilusti enemmän limemehua kun ohjeessa, ja
niinpä tuli vähän liian ärhäkkä omaan makuun :)
Täytteen hyytymiseenkin meni reilu tunti, ei taida uunin lämpötilat olla iha kohillaan.

Mutta kumminkin enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti